Вакансії

Призначили нового директора Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

©generationsnouvelles
©generationsnouvelles

Генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле призначила Лазара Елунда Ассомо директором Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Елунд Ассомо народився в Камеруні й здобув освіту в галузі архітектури та міського планування в Греноблі, Франція. Він розпочав свою кар’єру в Центрі земляного будівництва Гренобльської школи архітектури, потім займався програмами збереження довкілля в Африці, а в 2009 році став координатором подібної програми, заснованої Центром всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та Міжнародним дослідницьким центром зі збереження та реставрації культурних цінностей. 

З 2003 року Елунд Ассомо співпрацює з Африканським відділом Центру всесвітньої спадщини — він зробив свій внесок у створення Африканського фонду всесвітньої спадщини та розробку Програми всесвітньої спадщини із земляної архітектури. З 2008 до 2013 року Ассомо очолював Африканський відділ Центру всесвітньої спадщини і в цей період координував проєкти в Мозамбіку, Уганді та Малі. З 2016 року Елунд Ассомо працює в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі: спочатку він обіймав посаду заступника директора Відділу спадщини та Центру всесвітньої спадщини, а з 2018 року був директором з культури та надзвичайних ситуацій, координуючи екстрені заходи щодо збереження спадщини, що постраждала від конфліктів, стихійних лих, а також реституції культурних цінностей відповідно до Конвенції 1970 року. 

Також Елунд Ассомо є автором книги «Всесвітня спадщина Африки: чудова різноманітність» (2012). Серед своїх завдань на новому посту він наголошує на необхідності «зробити список Всесвітньої спадщини більш представницьким з перспективи культурної та географічної різноманітності світу», а також «посилити захист об’єктів, внесених до списку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: