Вакансії

Радянський герб на щиті монумента Батьківщини-матері зможуть замінити лише у 2023 році

Радянський герб на щиті київського монумента Батьківщини-матері зможуть замінити на тризуб не раніше 2023 року. Про це повідомив «Суспільному» міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Згідно з опитуванням у застосунку «Дія», 85 % респондентів проголосували за зміну герба срср на тризуб. За словами міністра, спочатку необхідно зробити технічне обстеження об’єкта. Після опрацювання проєктної документації проведуть відповідний конкурс.

«І лише після цього можна розпочати роботи з демонтажу і встановлення. Паралельно мають бути вирішені питання, пов’язані із законодавчою сферою, тому що є певні протиріччя в законі боротьби з радянськими наслідками, який говорить про збереження пам’яток Другої Світової війни, так само потрібно вирішити питання авторського надзору», — зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, мистецтвознавиця та співробітниця музею історії Києва Катерина Липа в інтервʼю Радіо НВ заявила, що радянський герб на щиті київського монумента «Батьківщина-Мати» технічно неможливо демонтувати.

На початку липня Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили опитування щодо долі герба срср на щиті монумента «Батьківщина-Мати» в Києві. Проголосувати можуть усі охочі, які досягли повноліття, через застосунок «Дія». Серед варіантів відповіді:

— залишити все, як є;

— зняти радянський герб;

— замінити на тризуб — державний герб України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: