Вакансії

Реставратори знайшли ескіз «Нічної варти» Рембрандта під шаром фарби

«Нічна варта, Рембрандта ©wiki
«Нічна варта, Рембрандта ©wiki

Реставратори та історики досліджували «Нічну варту» Рембрандта й під густим шаром фарби знайшли початковий ескіз картини. Художник виконав його бежевими фарбами з високим вмістом крейди, тому малюнок вдалося розгледіти, підсвітивши сканером сліди кальцію. Про це пише The Guardian.

За ескізом зрозуміло, що Рембрандт зафарбував пір’я на шоломі солдата, а також списи та мечі інших персонажів. Крім того, художник змінив положення ніг сержанта Ромбаута Кемпа. «Ескіз створює таке відчуття, ніби ми зазираємо до Рембрандта через плече під час його роботи над “Нічною вартою”. У нас тепер є матеріальний доказ, який вперше дає нам реальне уявлення про творчий процес художника. Спостереження за його пошуками відповідної композиції захоплює», — сказав Пітер Рулофс, директор відділу живопису Рейксмузеума.

Рембрандт написав «Нічну варту» у 1642 році. Справжня назва групового портрета — «Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока та лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга». Робота зберігається у Рейксмузеумі в Амстердамі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: