Вакансії

Резиденція «Вибачте номерів немає» збільшила кількість місць для митців-переселенців

@sorrynoroomsavailable
@sorrynoroomsavailable

Міжнародна резиденція сучасного мистецтва «Вибачте номерів немає», розташована в готелі «Інтурист-Закарпаття» у місті Ужгород, збільшила кільксть місць в орендованому приміщенні для митців-переселенців. Завдяки благодійним внескам тут розмістилося 5 осіб, натомість резиденція розрахована лише на двох мешканців. Ініціативі вдалося зібрати понад 1000 доларів. Учасниками-партнерами проєкту стали Київська бієнале та організація «Спілка», що базується у Нью-Йорку. Про це резиденція розказала для Your Art.

Серед митців-переселенців, які проживають в межах резиденції, є Дар’я Сіль (Київ), Сергій Климко (Київ-Полтава), Олександр Єльцин (Київ-Луганськ, після 2012 року живе у Києві), Роман Климчук (Київ) й Аліна Фіщук (Київ). Резиденція зазначає, що досі потребує фінансової допомоги на оплату оренди кімнат і добові учасникам. 

«Вибачте номерів немає» — це міжнародна резиденція сучасного мистецтва, де створюють умови для художньої практики та перебування учасників у мистецькому та культурному середовищі міста Ужгород і Закарпаття. Резидент же протягом місяця створює контекстуальний проєкт або виставку в Ужгороді чи регіоні, а також на вибір: artist talk, лекцію, воркшоп тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: