Вакансії

Роботи з колекції NAMU можна буде придбати в NFT

Олександр Мурашко «Жінка з квітами»
Олександр Мурашко «Жінка з квітами»

З 1 лютого 2022 року українсько-естонська компанія STAMPSDAQ у співпраці з Національним художнім музеєм України розпочне продаж ліцензованих NFT-версій робіт із музейного зібрання. Колекція STAMPSDAQ NFT-мистецтва складатиметься з 5 полотен, серед яких «Маскарад» й «Автопортрет» Всеволода Максимовича, «Жінка з квітами» Олександра Мурашка, «Міст. Севр» Олександри Екстер і «Козак Мамай» Петра Рибки.

Над анімованою NFT-колекцією українського мистецтва протягом більш ніж трьох місяців працювали програмісти, дизайнери та мистецтвознавці. Цифрове мистецтво у NFT-форматі буде доступне в 5 ступенях рідкісності на торговому майданчику STAMPSDAQ: звичайний, рідкісний, суперрідкісний, ультрарідкісний та унікальний. Ціна NFT-версій картин коливатиметься від 25 до тисячі доларів, залежно від категорії рідкісності й аукціонного попиту. Операції на майданчику STAMPSDAQ здійснюються в криптовалюті MATIC.

За словами генеральної директорки Національного художнього музею України Юлії Литвинець, чи не найбільшу роль в цьому проєкті відіграє «додана вартість» цифрового мистецтва у форматі NFT — анімовані ефекти, що допомагають розкрити контекст написання твору, але водночас викликають бажання прийти до музею і побачити оригінал на власні очі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: