Вакансії

Росія відмовилася від участі у Венеційській бієнале

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Росія не представлятиме свій павільйон на 59-тій Венеційській бієнале. Художники Кирил Савченков та Олександра Сухарєва, які працювали над національним павільйоном РФ, відмовилися від участі в проєкті. Про це пише Савченков у своєму фейсбуці та інстаграмі. Згодом інформацію підтвердила і Сухарєва.

«Мистецтві немає місця у той момент, коли мирне населення гине під обстрілами, коли громадяни України ховаються у сховищах, а протестувальникам у Росії затикають рота. Як людина, яка народилася в Росії, я не експонуватиму свою роботу в Російському павільйоні на Венеційській бієнале», — написав Савченков у своїх соціальних мережах.

До рішення художників приєднався куратор Російського павільйону Раймундас Малашаускас, який також повідомив, що залишає пост куратора проєкту. У своїй заяві Малашаускас висловлює солідарність з художниками. Однак закликав «не дискримінувати і не піддавати ізоляції російських громадян через тоталітарну політику та дії їхньої держави».

Унаслідок цього команда російського павільйону на своїй сторінці в інстаграмі опублікувала допис, в якому зазначила, що «останнє слово у роботі над проєктом належить художникам і куратору. Кирило Савченков, Олександра Сухарєва та Раймундас Малашаускас оголосили, що відмовляються від участі у проєкті… Павільйон РФ не зможе взяти участь у Венеційській бієнале сучасного мистецтва 2022 року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: