Вакансії

Розпочався суд над директоркою іспанського музею, яку звинувачують у махінаціях

©The Art Newspaper
©The Art Newspaper

В Іспанії розпочався суд над колишньою директоркою Інституту сучасного мистецтва Валенсії (IVAM), Консуелою Сіскаро, яку звинувачують у використанні 3,4 мільйона євро державних коштів на придбання 98 творів мистецтва. Фахівці стверджують, що роботи — підробка.

Сіскаро звинувачують у тому, що вона використала державні кошти на придбання щонайменше восьми творів мистецтва Херардо Руеді, проте справжнім автором являється його син — Хосе Луїс Руеда. Колишній директорці висувають звинувачення у підробці документів та розтраті, судити також будуть сина художника. Як повідомляє звинувачена, рішення купити роботи приймала не лише вона, а також експерти IVAM.  

На сьогодні Сіскар вже відбула 18 місяців ув’язнення за використання музею для просування мистецької кар’єри її сина. У 2016 році влада Іспанії розслідувала Сіскар і п’ятьох членів її адміністрації щодо фінансових порушень, коли вона керувала IVAM. У заяві магістратів сказано, що музей платив завищені ціни за твори мистецтва та контракти на публікацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: