Вакансії

Secondary Archive буде представлений на Manifesta 14

«Гранд готель» у Приштині — одна з локацій Manifesta 14
«Гранд готель» у Приштині — одна з локацій Manifesta 14

Онлайн-платформа Secondary Archive, яка демонструє голоси та профілі трьох поколінь жінок-художниць із Центральної та Східної Європи, буде представлена на європейській бієнале Manifesta 14 у Косово. До проєкту також увійшли роботи українських художниць. Виставка триватиме з 22 липня протягом 100 днів у різних локаціях міста Приштина, серед яких колишній промисловий майданчик Цегельного заводу та Гранд-готель. 

Партнером від України стане Галерея «Артсвіт». Над архівом українських мисткинь працювали кураторки: Катерина Яковленко, Оксана Брюховецька, Катерина Русецька та Ірина Полікарчук. За день до повномасштабного вторгнення команда презентувала 50 висловлювань українських мисткинь, які наразі доступні на основному сайті проєкту-дослідження. Зазначається, що завдяки Manifesta 14 «кураторки хочуть вийти за межі поточного стану архіву, що існує у віртуальному просторі, та представити його у наративному середовищі». 

Secondary Archive — це онлайн-платформа, яка демонструє голоси та профілі трьох поколінь жінок-художниць із Центральної та Східної Європи. Протягом останніх двох років у архіві зібрано сотні мистецьких висловлювань жінок — як визнаних на міжнародному рівні, так і тих, хто досі залишався невідомими або лише розпочав свій творчий шлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: