Вакансії

Що робити вдома з 5 по 11 квітня

Олександр Чекменьов
Олександр Чекменьов

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні.

ПОДІЇ

Фільм «Жінки, що грають в ігри»

Місце: Takflix

Стрічка розповідає про переможниць премії Women in Arts 2021, яку щороку проводять ООН Жінки в Україні та Український Інститут. Фільм доступний безкоштовно на території всього світу, з англійськими субтитрами та у повній якості. «Жінки, що грають в ігри» — це колективний портрет семи визначних жінок української культури. Героїнями фільму стали переможниці цьогорічної премії Women in Arts 2021: письменниця Софія Андрухович, культурна журналістка Віра Балдинюк, диригентка Оксана Линів, театральна режисерка Тамара Трунова, художниця Аліна Клейтман, культурна менеджерка Юлія Федів і кінорежисерка Ірина Цілик.

LYRICAL GRAVITY: TEAM TALK + TOUR

Коли: 6 квітня, 20:00

Художник та режисер Маттео Марціано Граціано, перформерка Зоя Гольдштейн та звукорежисер Самуель Герц у розмові з куратором публічної програми Олександрою Тряновою та співкуратором Софією Булгаковою поговорять про програму LYRICAL GRAVITY, її місію та мабутні події. LYRICAL GRAVITY —це міждисциплінарний перформанс-проєкт,  побудований як серія гібридних виступів в режимі офлайн з використанням VR-технологій.  

Public Talk з режисерами та художниками Романом Хімеєм і Яремою Малащуком

Коли: 7 квітня, 19:00

На зустрічі режисери розкажуть про їхні творчі шляхи, особливості роботи у тандемі та спільні проєкти. Модерує подію: Ніна Тараруєва.

Ярема та Роман — українські режисери та митці, родом із Коломиї. Живуть і працюють у Києві. Хлопці навчалися в КНУ театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Наразі створюють на перетині різних жанрів візуального мистецтва як режисери, художники та оператори-постановники.

ALEXANDRA TRYANOVA: WHEN PERFORMANCE GOES VIRTUAL

Коли: 8 квітня, 19:00

Під час другої події від LYRICAL GRAVITY, кураторка Олександра Трянова розповість  про спекулятивну історію відносин між виставою і віртуальною реальністю та про її перспективи.

«Визначення каналів комунікації та робота з ними»

Коли: 8 квітня 

Анна Бурдіна — менеджерка з комунікацій, менеджерка фестивалю американського кіно «Незалежність» в Україні, організаторка «Українських кіноднів у Гельсінкі» (Фінляндія). Розкаже, як ефективно організувати канали комунікації. Подія відбудеться в межах серії вебінарів про ефективні комунікації для культурних та креативних проєктів.

SECONDARY ARCHIVE INAUGURATION

Коли: 9 квітня, 11:00

У п’ятницю відбудеться урочиста інавгурація Secondarchive.org — платформи для художниць із Центральної та Східної Європи.

Тьєррі Пако «Ситуаціоністський дрейф або прогулянка як метод дослідження сучасного міста»

Коли: 10 квітня, 20:00

Фестиваль Пішохідної Культури та Психогеографії ХОДА запрошує на лекцію французького філософа та урбаніста Тьєррі Пако «Ситуаціоністський дрейф або прогулянка як метод дослідження сучасного міста», що відбудеться в рамках партнерської програми до фестивалю Французька Весна в Києві.

ВИСТАВКИ

Віртуальний музей Ігоря Сікорського

У Києві створили 3D-музей у родинному будинку Ігоря Сікорського. Онлайн-відвідувачі можуть роздивитися перші моделі літака й гелікоптера Ігоря Сікорського, а потім потрапити всередину оселі. Охочі можуть віртуально пройтися будинком, а також пройти захопливий квест.

Онлайн-екскурсія Лувром

Один з найбільших музеїв світу виклав свою частину колекції онлайн. Кожен може дізнатися про колекцію музею більше — все що для цього потрібно — перейти за посиланням

Добре проторені зв’язки

Місце: DOCUSPACE

Коли: до 18 квітня

Мультимедійний проєкт, в якому українські медіахудожники та медіахудожниці Photinus Studio, SVITER Art Group та Іван Світличний вступають у діалог з візіонерськими  розробками вчених 1960–1980-х та науково-популярним кіно студії «Київнаукфільм» того ж періоду. 

Ласкаво просимо, вхід заборонено 

Місце: DOCUSPACE

Коли: до 18 квітня

Виставка фотографа Олександра Чекменьова представить дві серії робіт, створених у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих: кольорову (репортажну) та чорно-білу (постановочні портрети). 

ОПЕН-КОЛИ

Щербенко артцентр оголошує старт прийому заявок на участь у 8-у конкурсі МУХІ 2021

Загальний призовий фонд конкурсу МУХі 2021 – 70 000 грн. Переможець отримає грошову премію – 40 000 грн. та можливість реалізувати власний проєкт у галерейному просторі (або під егідою) Щербенко Арт Центру у 2022 році. Також міжнародна експертна комісія обере двох призерів, які отримають грошові премії у розмірі 15 000 грн. та інституційну підтримку в реалізації власного виставкового проєкту.

Заявки можна заповнити тут.

Дедлайн подачі заявок: 30.04.2021.

До участі у програмі запрошуються студенти 3-6 курсів усіх творчих факультетів та архітектурного відділення. Програма резиденцій не має заданої теми, але вітається міждисциплінарний, дослідницький підхід, робота з різними техніками та медіа. Робота у резиденції є продовженням персональної художньої практики студентів. Тривалість резиденції 4 місяці. Можливо подаватися як індивідуально, так і групою до 4х осіб.

Заявки надсилати на пошту: [email protected].

Заявки приймаються з 05.04 по 05.05 включно.
Початок програми 20 травня 2021 року.

Her (ex)position

Проєкт Аукціонного дому «Корнерс» і Dofa fund створений на підтримку жінок, які починають свій шлях у мистецтві. Пілотний проєкт розрахований на 1 рік. Для пропозиції виставки варто надіслати 5-7 фото робіт, коротку інформацію про авторку (й кураторку) і короткий опис ідеї. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Дедлайн: немає.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: