Вакансії

Славутич створив перший в Україні інноваційний муніципальний музей сучасного мистецтва

©Пресреліз
©Пресреліз

До Дня народження міста Славутич відкриє інноваційний музей сучасного мистецтва. Ядром колекції стануть твори художників різних жанрів та напрямків, створені під час артрезиденції «Семантичний сюрреалізм у просторі постмодернізму», яка відбудеться цьогоріч з 31 серпня по 17 жовтня. 

Цього року місто вибороло звання Малої культурної столиці України-2021, тому Славутич продумав потужну культурну програму, що має привернути багато уваги туристів. У програмі резиденції виставки графіки, фотографії, віртуальна та доповнена реальність, лекції про кіно, NFT-арт, майстерність та інноваційність, майстер-класи з акварелі, створення токенів, доповненої реальності тощо, дитячий освітній фестиваль медіаарту та сесії з віртуальної реальності, круглий стіл по започаткуванню Музею мистецтв Славутича, науково-практична конференція з культурології, що підсумує ініціативи грантового портфеля 16-17 жовтня.

«Славутич був створений в останню добу СРСР, у 1987-1988 роках, і є результатом солідарних зусиль республік, що об’єднано і швидко збудували “місто для життя” атомників ЧАЕС прямо посеред лісу. Але через розвал Союзу деякі заплановані об’єкти не були добудовані. І артрезиденція своїми творчими результатами доповнить цю мізансцену апофеозу імперії, будуючи такі ж величні (хоча й віртуальні) об’єкти, які властиві тогочасному масштабу. При цьому ми прагнемо художньо відрефлексувати дистанцію між утилітарною та ідеологічною функціями простору, щоб було не тільки проти-, але й співставлення», — сказав головний куратор ініціативи OFAR, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури Віктор Гріза.

Грантову підтримку для реалізації амбітних планів місто отримало від Українського Культурного Фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: