Вакансії

«Соляріс» у переході: у Львові художники розмалювали підземний перехід

©liniyavtechi
©liniyavtechi

У Львові п’ятеро художників — Анастасія Ку, Славік Шум, Данило Манк, Антон Худо, Микита Віска, — розмалювали занедбаний підземний перехід на перехресті Стрийська – Володимира Великого. Художники надихнулися книжкою Станіслава Лема «Соляріс», вшанувавши 100 років з дня народження автора. 

Головною проблематикою книжки, на думку художнього керівника проєкту Микити Віски, є неможливість встановлення контакту з позаземною формою життя, яка у спробі контакту демонструє нам самих себе. Ідея оформлення полягає у тому, щоб створити схожі умови контакту для умовного пішохода в межах простору підземного переходу. Він є ізольованою транзитною територією у міському ландшафті. Це певний вакуум, у якому глядач уподібнюється до героя романів Лема та перебуває в нейтральному просторі для «знайомства з самим собою».

©liniyavtechi

Координаторка проєкту Ляна Мицько розповідає: «Перехід став артоб’єктом і наповнився художнім прочитанням культової книжки Лема. Цей “тунель” від ЛАЗу до Вільної України, попри присутність наземних переходів, все ще обирає величезна кількість пішоходів. Сподіваюся, тепер ця частинка їхньої дороги буде наповнена цікавими спостереженнями та прочитаннями робіт художників зі всієї країни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: