Вакансії

Sotheby’s і Christie’s скасували аукціони російського мистецтва

@ua.news
@ua.news

Аукціонні доми Sotheby’s і Christie’s повідомили виданню The Art Newspaper, що скасують свої майбутні аукціони російського мистецтва через повномасштабне вторгнення рф на територію України. Ці аукціони, які проводяться двічі на рік у Лондоні (у листопаді-грудні та на початку червня), давно стали фаворитами серед російських колекціонерів. 

Продажі російського мистецтва Sotheby’s у Лондоні в листопаді 2021 року становили 17,7 млн євро ​​(включно з комісійними). Такі показники роблять дім лідером у секторі російського мистецтва. Однак Sotheby’s планує провести аукціон фарфорових великодніх яєць та оздоблення святкового столу, де є предмети російського прикладного мистецтва. Подія запланована на 4 квітня в Лондоні.

«Sotheby’s не проводитиме торги російським мистецтвом у червні», — йдеться в заяві. Також аукціонний дім зазначив, що серця та думки установи звернені до всіх, хто постраждав від «української кризи». Через кілька годин після заяви Sotheby’s аукціонний будинок Christie’s повідомив, що теж скасовує червневі продажі російського мистецтва.  

Обидва аукціонні будинки заявили, що уважно дотримуються правил, які стосуються санкцій, що забороняють угоди з фізичними особами та компаніями, внесеними до списку санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: