Вакансії

Sotheby’s звинувачують у допомозі в ухиленні від податків

REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Sotheby’s звинувачують у тому, що аукціонний дім допомагав колекціонерові ухилятися від сплати податків з продажів. Прокуратура може заявити у суді звинувачення відповідно до Закону про помилкові позови.

Суд постановив, що Sotheby’s повинен стати відповідачем за судовим позовом, порушеним прокуратурою Нью-Йорка за звинуваченням у шахрайстві. Прокуратура вважає, що аукціонний дім допомагав колекціонерові ухилятися від сплати податків з продажів. 

Зокрема вони наводять конкретний приклад — покупка клієнтом Sotheby’s робіт Жана-Мішеля Баскії, Аніша Капура та інших художників на загальну суму 27 мільйонів доларів. За заявою Генеральної прокурорки Летиції Джеймс, з 2010 по 2015 рік аукціонний будинок допомагав клієнтам отримувати підроблені сертифікати «перепродажу». У документах покупець позначався як артдилер, що давало йому право на податкові пільги. Зараз аукціонний будинок намагається довести, що таку махінацію вони використовували дуже рідко. 

Летиція Джеймс відповідно до закону вимагає відшкодування збитків від Sotheby’s у потрійному розмірі, однак аукціонний будинок вважає доплату податку з продажів достатньою мірою. «Незалежно від того, наскільки ви багаті, ви не стоїте вище закону. Ми з нетерпінням чекаємо можливості представити цю справу в суді», — каже Джеймс.Sotheby’s, зі свого боку, заперечує всі звинувачення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: