Вакансії

Спільнота ЦЕГЛА відкрила виставку, яка складається з частин пошкоджених та втрачених київських будівель

Памʼяткоохоронна спільнота ЦЕГЛА представила свою четверту експозицію – виставку, яка складається з частин пошкоджених та втрачених київських будівель.

Виставка відбувається у квартирі Івана Білика, брата класика української літератури Панаса Мирного, у найстарішій будівлі вулиці Великої Житомирської. Тут можна побачити автентичну київську цеглу, а також атрибути оригінальних інтерʼєрів від кінця ХІХ до початку XX століття. Наприклад, одним з експонатів є керамічна цегла із заводу купця Якова Бернера – вона була частиною прибуткового будинку І. Червоненкіса, збудованого у 1909 році. У 1994 році будівлі надали статус памʼятки, проте у 2011 там сталась пожежа, а у 2012 памʼятку знесли. Також виставка знайомить із історією таких памʼяток як дача Брадтмана (Пуща-Водиця), садиба Марії Станіславської, відома як «Будинок з комахами», будинок Бубнових, флігель Авраама Дудмана та садиба Барбана.

Представлені артефакти зʼявлялись у просторі з початку його створення: засновниці та засновники проєкту спільно з друзями приносили їх з місць зруйнованих споруд чи знаходили у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: