Вакансії

Срібну монету США 1794 року продали за 12 мільйонів доларів

@greatcollections
@greatcollections

Рідкісну срібну монету, датовану 1794 роком, каліфорнійський аукціонний дім GreatCollections продав чоловіку з Лас-Вегаса за 12 мільйонів доларів. За словами дому GreatCollections, це найперший срібний долар, який виготовив Монетний двір США у XVIII столітті. Монета призначалася для заміни іспанських, англійських, голландських і французьких монет, що були в обігу в постколоніальну епоху.

У своїй заяві президент GreatCollections Ян Рассел зазначив, що це, без сумніву, найбажаніший срібний долар Америки, а також назвав його «нумізматичним національним скарбом». Подібних монет з початкового тиражу, що виготовлялись у Філадельфії на ручному пресі з 1758 року, збереглося близько 140. Наразі вони представлені в Національній нумізматичній колекції Смітсонівського інституту та в музеї Американської нумізматичної асоціації.

У 2013 році керівник компанії GreatCollections Брюс Морелан придбав монету за 10 016 875 доларів. Перш ніж продати, обʼєкт представили на виставках у США та Європі. За словами Морелана, долар 1794 року був мрією всього його життя, він щасливий, що колись ним володів і сподівається, що новий власник отримає стільки ж радості, гордості й задоволення, як він свого часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: