Вакансії

Стало відомо переможця скульптурної премії М17 Sculpture Prize

Проєкт «Кришталева мрія», Михайло Алексеєнко ©M17
Проєкт «Кришталева мрія», Михайло Алексеєнко ©M17

Днями стало відомо ім’я переможця першої української скульптурної премії М17 Sculpture Prize. Ним став художник Михайло Алексеєнко з роботою «Кришталева мрія».

Робота художника присвячена знайомій нам звичці людей, що народилися в Радянському Союзі, збирати речі: посуд, книжки, елементи декору, але не користуватися ними. «Після смерті моєї бабусі залишилося багато кришталю. Вона збирала і ретельно зберігала його, як і багато “пострадянських” громадян. Використовувати кришталь за призначенням у родині було заборонено. Бабуся берегла його для особливої події. Яка так і не відбулася. Бабусі вже давно немає серед живих, а мрія залишилася. Радянська ідеологія будівництва кращого життя, стрімкий рух угору, пафосна велич знайшли свій відбиток у побуті звичайних людей. А їхня крихка мрія лишила по собі тінь – відчуття мінливості та нестабільності всього, що існує», — каже сам авторКрім Алексеєнко, на премію були номіновані Василина Бурянік, Катя Бучацька, Данило Галкін, Влад Голдаковський, Василь Грубляк, Марта Дяченко, Андрій Кириченко, Тарас Попович, Анна Тарадіна, Даниїл Шумихин й дует Богдана Локатиря та Маргарити Журунової.

До журі премії увійшли: кураторка проєкту «Скульптурний парк Мюнстера» Маріанна Вагнер, голова кураторської програми Йоркширського скульптурного парку Хелен Фібі й незалежна кураторка та консультантка фонду Маріо Мерца Ліза Парола.

Михайло Алексеєнко — український художник. Випускник НАОМА, де навчався в майстерні станкової графіки. Переможець премії МУХі 2017 року, номінант на PinchukArtCentre 2018.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: