Вакансії

Стали відомі імена переможців конкурсу МУХі 2021

Павла Нікітіна ©МУХІ
Павла Нікітіна ©МУХІ

25 листопада у Центрі сучасного мистецтва М17 відбулося оголошення імен переможниць конкурсу МУХі 2021 та церемонія нагородження. 

Переможницями стали: Павла Нікітіна, Марія Стоянова та Ольга Кузюра.
Гран-прі, грошову премію 40 000 гривень та можливість реалізувати власний проєкт у галерейному просторі отримала Павла Нікітіна. Марія Стоянова та Ольга Кузюра отримали спеціальні премії у розмірі 15 000 гривень та інституційну підтримку в реалізації власного виставкового проєкту.

Павла Нікітіна виграла з роботою «Найменш зменшено», що зосереджена навколо її дитячої травми, пов’язаної з невідповідністю іграшок. «Тепер художниця осмислює цей стан психологічної напруженості, який виникає, коли людина відчуває диспропорцію між тим, що очікує побачити і тим, що бачить насправді», — говорять куратори. 

Марія Стоянова представила експериментальний короткометражний фільм «Друга хвиля». Стрічка балансує між документалістикою та експериментом. Відштовхуючись від теми «співжиття в часи коронавірусу», режисерка розповідає про свого дідуся та про (не)можливість для них перебувати поруч. У фільмі вона ділиться особистими переживаннями між відстороненістю і залученістю, повторюваністю і унікальністю, пов’язаністю і неможливістю бути поруч.

Ольга Кузюра увійшла до списку переможців з інсталяцією «Моя гра». У цій роботі авторка переосмислює життя, постійну погоню за майбутнім та хаос, в якому ми всі перебуваємо. Сад як місце безпеки утримує при житті лише постійна опіка. Для його балансу ми змушені повсякчас прибирати зайве, щодня полоти бур’ян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: