Вакансії

Студія Kultura створить Конституцію України, написану власноруч громадянами 

@kultura.notion
@kultura.notion

До Дня Конституції України студія Kultura вирішила запустити проєкт — Конституція України, написана її громадянами. До ініціативи запрошують долучитись усіх охочих.  Для цього необхідно буде  зареєструватися на сайті проєкту як учасник, отримати лист з одним абзацом із Конституції, який треба власноруч написати на папері, просканувати та надіслати. 

«Ми хочемо, щоб ця книга стала символом нашої єдності та нагадувала нам про ту ціну, яку ми платимо за власну свободу і вибір», — зазначає команда.

Окрім рукописних текстів, проєкт міститиме дитячі малюнки, які будуть дотичні до тієї чи іншої статті. Також до ініціативи закликають долучитись  українських художників й ілюстраторів. Команда проєкту наголошує, що це мають бути «максимально прості та наївні замальовки, які ми робимо під час телефонної розмови, швидкі скетчі олівцем чи ручкою». 

Нещодавно ми писали, що команда ГО «Докудейз» запустила сайт ініціативи «Архів війни», який допоможе зручніше завантажувати матеріали та ділитися інформацією про проєкт. Доступ до самого архіву можна буде отримати згодом за запитом. Команда проєкту займається накопиченням, верифікуванням, каталогізацією та систематизацією великого обсягу матеріалів, аби свідчення злочинів не загубилися та були доступні у боротьбі в медіа, культурному та правовому полях

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: