Вакансії

Суд відхилив позов Нью-Йоркської галереї проти Італії через скульптуру Олександра Македонського

Американський суд відхилив позов артдилера Алана Сафані проти Італії через спірну скульптуру Олександра Македонського. Нью-Йоркська галерея подала позов на уряд Італії після того, як окружна прокуратура Мангетена, діючи на підставі італійського міністерства культури, конфіскувала стародавній артефакт.

Власник галереї Сафані, Алан Сафані, придбав мармурову скульптурну у 2017 році, а в лютому 2018 року Міністерство культури звернулося до представників США, щоб повідомити, що галерея отримала роботу незаконно. У листопаді 2019 року Сафані подав до суду з проханням до федерального судді зняти конфіскування вилученого об’єкта та компенсувати фінансові витрати урядом Італії. 2 серпня суддя заявив, що Італія захищена законом і скульптуру мають повернути, проте представники галереї обіцяють боротися й надалі.

«Це вже третій випадок, коли галереї чи дилери подають в суд на уряд Італії через те, що ми піклуємося про повернення нашої спадщини», — сказала адвокатка з Італії Лейла Амінеддоле в інтерв’ю Artnet News.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: