Вакансії

Кінофестиваль Sundance 2020 оголосив міжнародну програму

З 23 січня по 2 лютого в Америці проходить щорічний кінофестиваль Sundance. Цього року організатори зосередили свою увагу на міжнародній програмі. Софія Налі Еллісон представить стрічку A Love Song for Latasha, що оповідає про вбивство Латаші Харлінс. 15-річну темношкіру дівчину застрелив клерк, після того як вирішив, що вона вкрала пакет апельсинового соку. Ця подія стала одним з каталізаторів заворушень в Лос-Анджелесі в 1992 році. Еллісон концентрує увагу на емоційній історії близьких дівчинки, яких і далі супроводжувала смерть. Туманний образ Латаші ― перекуси після школи, розваги у вільний час з друзями ― ці міні сюжети показують альтернативну історію підлітка.

A Love Song for Latasha, реж. Софія Налі Еллісон, 2020

A Love Song for Latasha, реж. Софія Налі Еллісон, 2020

Барбара Атті, Лізі Голдвотер та Майк Атті зняли фільм про роботу гарячої лінії жіночої консультації. Лізі, консультантка служби, живе у Пенсильванії, одному з 33 штатів, де забороняється виділяти державні кошти на оплату абортів. Аборти стали проблемою для бідного населення штату, люди просто не мають грошей для того, щоб оплатити цю операцію, щодня Лізі чує історії: «Я сама виховую трьох дітей, батько не допомагає», «Я живу в притулку для жертв домашнього насильства». Консультанти служби щоразу мають знаходити потрібні слова підтримки, тим самим борючись з внутрішнім співчуттям та емоціями.

This is Lisa, реж. Барбара Атті, Лізі Голдвотер та Майк Атті, 2020

This is Lisa, реж. Барбара Атті, Лізі Голдвотер та Майк Атті, 2020

Режисер Андерс Хаммер у стрічці Do Not Split показує протести в Гонконгу, що спалахнули цього року. Студенти ― які складають більше частину протестувальників ― не погоджуються з політикою зближення з Китаєм. У фільмі герої часто говорять крізь протигази, використовують креативні підходи в протестах, страйки університетів та мистецьких установ ― для українського глядача стрічка стане місточком пам’яті Революції Гідності, яка досі свіжими відбитками пам’яті жевріє в серцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: