Вакансії

Фестиваль Sundance представив феміністичну програму

З 23 січня по 2 лютого в Парк-Сіті в штаті Юта проходить міжнародний кінофестиваль Sundance. Фестиваль відомий тим, що на ньому показують стрічки незалежних авторів на гострополітичні та соціальні теми. На противагу іншим фестивалям жінки-режисерки чи продюсерки не виключення, а правило, ми представимо підбірку кінопрем’єр на феміністичну тему.

Promising Young Woman, реж. Емералд ФеннелФільм розповідає про перспективну дівчину Кейсі, яка хотіла стати лікаркою, але за загадкових обставин різко поміняла своє життя. Зранку вона звичайна бариста, яка мило посміхається відвідувачам, вночі дівчина ходить по клубах і вдає з себе п’яну. Кейсі хоче покарати кожного хто наважиться скористатись її станом. Фільм зображує наскільки культура зґвалтування в межах нічого клубного життя ввійшла до нас як норма та ілюструє, які можуть бути наслідки.

Shirley, реж.Жозефіна ДекерСтарша пара Ширлі Джексон та її чоловік, професор Стенлі Хайман переїжджають у тихе місто Вермонт. Ширлі шукає надхнення для нової книги жахів, тоді як її чоловік буде викладати у коледжі Беннінгтона. Інша молода пара Немсери приїхали до Вермонта, щоб допомагати подружжю. Поки Фред та Стенлі весь час проводять в коледжі, жінки не можуть знайти спільну мову. Ширлі різка і дещо жорстока лає на вагітну Роуз за будь-яку дрібницю, але з часом між ними пробігає іскра. Що робити з почуттями жінки не знають.

The 40-Year-Old Version реж. Радха Бланк

The 40-Year-Old Version реж. Радха Бланк

The 40-Year-Old Version реж. Радха БланкСтрічка оповідає історію сорокарічної драматургині, яка переживає творчу кризу. Щоб якось справитись з переломним моментом у своєму житті вона починає викладати для студентів та повертається, до давнього хобі — репу.

Світлини: Sundance Institute

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: