Вакансії

Тайванський національний палац-музей розробив план захисту експонатів у випадку війни

@travel.taipei
@travel.taipei

Тайванський національний палац-музей, до колекції якого належить одна з найкращих у світі колекцій китайських імператорських реліквій, розробив план захисту своїх експонатів у випадку вторгнення Китаю. Зокрема, інституція провела свої перші «навчання», зосереджуючись на евакуації обʼєктів.

«Найважливіша мета цих навчань — повідомити нашим співробітникам, хто що робить, якщо почнеться війна, і як реагувати», — розповідає директор музею Ву Мі-ча, наголосивши, що музей співпрацює з правоохоронним органам та органами безпеки.



Як пише CNN, навчання в музеї розпочалися після заяви Ву. В березні цього року він повідомив, що музей не знайшов місця, куди сховати експонати у випадку війни. Під час засідання парламенту Директора інституції розкритикували за такі слова, натомість він пообіцяв розробити стратегію евакуації та провести навчання співробітників музею.

До проходження курсу зі збереження експонатів долучились ще три тайванських інституції: Національний музей Тайваню, Національний музей історії Тайваню та Національний музей образотворчого мистецтва Тайваню. Повідомляється, що близько 180 співробітників пройшли подібні навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: