Вакансії

The Guardian та Vice назвали знімок українського фотографа символом пожеж Туреччини

26 липня набережна міста Сіде. Фото: Мішка Бочкарьов
26 липня набережна міста Сіде. Фото: Мішка Бочкарьов

Одразу два передові медіа The Guardian та Vice опублікували знімки українського фотографа Мішки Бочкарьова. На фото ми бачимо море та сіро-коричневу хмару, яка стає все більшою та більшою. По всій Туреччині пройшло понад 180 пожеж, які забрали життя щонайменше восьми людей. За словами очевидців, це наймасштабніші пожежі, які коли-небудь були в країні. Полум’я знищило також величезну частину соснового лісу та сільськогосподарські угіддя. ⁣

«Я приїхав до Туреччини разом зі своєю дівчиною з Росії, через політичну ситуацію ми не можемо бачитися в наших країнах. Я був у кімнаті, коли побачив дим й велику кількість літаків та гелікоптерів. Я пішов на пляж з камерою, але там було дуже спекотно — близько 37 ° C, і через 15 хвилин я повернувся до кімнати. Коли я зробив фото, було відчуття унікальності й тривожності. Звичайно, я радий знімку, але розумію, що це велика удача», — сказав фотограф.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений VICE World News (@viceworldnews)

Фотографії швидко стали вірусними, крім великих медіа їх активно репостили в соціальних мережах. Експерти стверджують, що пожежі були спричинені не лише кліматичною кризою, а й некомпетентним керівництвом департаменту лісового господарства Анкари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: