Вакансії

The Naked Room поновить власну виставкову програму в Києві

Катерина Лисовенко, ескіз для виставки в The Naked Room, 2023, акварель на папері, 30×40 см
Катерина Лисовенко, ескіз для виставки в The Naked Room, 2023, акварель на папері, 30×40 см

Після року роботи в країнах Європи, команда галереї The Naked Room перевідкриє галерею в Києві. До цього часу простір інституції використовувався, зокрема, для виставок «Мистецтво воєнного стану. Архів», який проводило ГО «Музей сучасного мистецтва». Першим проєктом стане персональна виставка Катерини Лисовенко «Гола кімната», яка відкриється 19 квітня.

«В The Naked Room я хочу створити кімнату — це повинна бути прозора, дуже незатишна кімната, яка ніби розчиняється на очах, кімната НЕ для людини. Нас усіх поєднує зараз нестабільність того, що можна назвати домом, невлаштованість життєвих умов, невідоме майбутнє наших домівок і нас самих. Війна робить і міста, і нас самих голими і прозорими. Це той спільний досвід, про який я даю собі як художниці право говорити», — розповідає Катерина Лисовенко.

За словами кураторок галереї Марії Ланько та Лізавети Герман, виставка із такою назвою рано чи пізно мала з’явитися в програмі The Naked Room. Однак, саме ця назва, за всієї формальної подібності до назви галереї, має геть протилежні конотації. 

«The Naked Room задумувалася нами в далекому 2018 році як простір із необробленими (буквально «голими») стінами, які кидають виклик формату класичної галерейної виставки та провокують на експеримент. «Гола кімната» Катерини Лисовенко, натомість, відсилає до «голого життя», яким уже понад рік живуть усі без винятку українці», — діляться кураторки.

На 2023 рік у галереї також заплановані персональні виставки Крістіни Мельник, Микити Кравцова, Саші Маслова, Дарії Кузьмич, Ксенії Білик та Єгора Анцигіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: