Вакансії

Події з роману «Володар мух» відбулись насправді

За дебютний роман «Володар мух» Вільям Ґолдінґ отримав Нобелівську премію з літератури. Книга слугує «попередженням» — як можуть поводитися люди без моральних норм та законів. Автор пройшов Другу світову війну і це вплинуло на загальний настрій роману.

Нідерландський історик Рутгер Брегман розповів, що історія відбулась насправді, але майже на 10 років пізніше опублікованого роману. Шестеро хлопців, учні католицької школи столиці королівства Тонга  — Нукуалофі, віком від 13 до 16 років, вирішили помандрувати. Вночі вони вкрали човен і відправились в мандри. В океані на них чекала буря, яка занесла їх у невідомому напрямку. Через вісім днів вони дісталися острова Ата, на якому провели 15 місяців. Хлопці працювали разом: звели курник, організували город та поле для бадмінтону. Вони жили за графіком та дотримувались основних правил: підтримували вогонь, чергували на кухні та курнику. Попри юний вік підлітки могли попіклуватись один про одного. Якось під час ігор хтось зламав ногу, тож інші зафіксували її з двох сторін палками, що дозволило кістці зростись.

11 вересня 1966 року хлопців знайшов капітан Пітер Ворнер. Коли вони повернулись на острів, їх вважали загиблими та навіть провели похорони. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: