Вакансії

В Америці школи мистецтв виділять 6 мільйонів доларів на гранти для темношкірих студентів

Каліфорнійська школа мистецтв та Коледж мистецтва та дизайну Отіса отримали фінансову допомогу, щоб надати гранти для темношкірих художників. 

Наприкінці минулого тижня Каліфорнійська школа мистецтв оголосила, що Айлін Харріс, співзасновниця некомерційної організації Art + Practice, виділить 5 мільйонів доларів на дослідження, творчі ініціативи, зміну навчальної програми на кафедрі факультету Чарльза Гейнса. Факультет назвали на честь художника Чарльза Гейнса, який наразі працює у CalArts і буде завідувати кафедрою. Згідно з пресрелізом установи, майбутні керівники кафедри будуть різного походження. Президент CalArts Раві Раджан сказав, що для них важливо показати в школі таланти темношкірих студентів, минулого року таких учнів було лише 4 відсотки від загальної кількості.

У середині серпня Коледж мистецтва та дизайну Отіса повідомив, що Мей-Лі Ней, яка очолює опікунську раду школи, пожертвувала коледжу 1 мільйон доларів. «Системний расизм у наших освітніх, фінансових та соціальних закладах непропорційно впливає на громади й може створити додаткові перешкоди для студентів, викладачів та персоналу», — зазначила Ней у заяві.

Фото: Чарльз Гейнс, Faces, Set #4: Stephan W. Walls, 1978 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: