Вакансії

У Амстердамі відреставрують мурал Кіта Харінга

У Амстердамі планують відновити мурал Кіта Харінга, який він виконав під час персональної виставки в Stedelijk Museum в Амстердамі. На реставрацію витратять 180 000 тисяч євро.

Харінг під час перебування в місті просив знайти стіну для муралу та фарбу. Роботу нанесли на будівлю, яка на той час була художнім депо музею. Художник малював без ескізу, одразу по стінах і через вологу фарба наносилась погано, 20% матеріалу змилось за перші дні. «Його лінія була такою самовпевненою — він не помилявся», — каже Віл Шенк, куратор, який також займався відновленням муралів Харінга, але в Парижі та Пізі. У 1994 році в будинку змінився власник і його переоблаштували під холодильне сховище для продуктів. Фасад облаштували алюмінієвим каркасом, що захищав роботу від дощу, комах та птахів. 

Інтерес до роботи виник у 2014 році, коли голландський художник графіті Ейлін Міддел, об’єднавши сили з Фондом Кіта Харінга почав підготовку до реставрації. «Я вважаю, що цей класний у тому, що він був підбурений низовими зусиллями», — каже Шенк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: