Вакансії

У Берліні українці організували «референдум» про анексію російського культурного центру

@wesa-reisen
@wesa-reisen

22 жовтня активісти в Берліні провели «референдум» щодо передання російського дому культури українській спільноті. За словами активістів, українська діаспора в Берліні не має власного простору для проведення культурних заходів, на відміну від «держави-терориста». Петиція з вимогою закрити Російський дім, який поширює пропаганду, уже набрала понад 90 % необхідних голосів.

«Водночас українська спільнота в Берліні вимушена винаймати офіси чи шукати гроші на проведення окремих культурних проєктів. Дотепер Україна, яка бореться за демократію та свободу, яка також мала б претендувати на спадок Радянського союзу, не має свого культурного центру в Берліні… а держава-терорист має», — йдеться в дописі організації Vitsche.

Під час «референдуму» пропонувалося два варіанти: передати приміщення у власність українців або лишити як є. Організатори акції жартома анонсували «присутність міжнародних оглядачів» від ОБСЄ, ОСББ та Червоного хреста та очікували «явку 200 %». Росіяни сприйняли такі дії досить серйозно та створили канал «Спасти Русский дом», розповідєа активістка Єва Якубовська. Під час акції вони намагалися змусити поліцію розігнати активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: