Вакансії

У берлінському Трептов-парку відбулась акція Never Again…And Again. Russia-Ukraine War

Фото з інстаграму @poli_na
Фото з інстаграму @poli_na

У берлінському Трептов-парку, де розташований найбільший меморіальний комплекс радянській армії за межами колишнього срср, відбулась акція Never Again…And Again. Russia-Ukraine War. На 16 саркофагах із барельєфами розмістили основні дати російсько-української війни із назвами міст і регіонів України, які були чи досі перебувають під окупацією рф. У кінці алеї розмістили плакат із трьома крапками, який символізує розчарування та агонію з приводу подальших трагічних наслідків війни. 

Фото з інстаграму @poli_na


На думку організаторів проєкту Назара Салутана та Поліни Стогнушко, так акція деконтекстуалізує  монументальні обʼєкти, присвячені радянській армії. Мета перформансу — підштовхнути до роздумів про колективну відповідальність за скоєні злочини німецьке та російське суспільства.

Нещодавно ми писали, що згідно з опитуванням, 70% латвійців виступають за знесення монумета радянській армії у Ризі. Крім того, 20 травня понад 5 тисяч осіб вийшли на акцію, яка відбулась у парку Перемоги, аби підтримати демонтаж обʼєктів, пов’язаних із радянською спадщиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: