Вакансії

У Білій Церкві демонтували частину вітража Івана-Валентина Задорожного

У Білій Церкві в палаці культури «Росава» демонтували частину вітража заслуженого діяча мистецтв, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Івана-Валентина Задорожного. Вітраж «Люди, бережіть Землю» був створений у 1976-1979 роках.

Дочка автора вимагає пояснення від мера міста та нових власників палацу культури. Поки активісти звертались до президента з проханням розслідувати справу, новий власник обставив будівлю ПК мафами.

 «Як зробити з “палацу культури” пластиковий маф знають в Білоцерківській міській рада, Росава, Геннадій Дикий, Відділ Культури і Туризму Білоцерківської Міської ради… З палацу культури, доступного для всіх, роблять торговий центр, доступний для “обраних” — тих, хто може (хоче) купити квитки на концерт Полякової чи Винника… Поверніть вітраж в ПК “Росава”! І припиніть видавати власні рішення за апріорі зрозумілі дії! В нашій країні є мистецтвознавці, є музейні працівниці, є культурні критики, є урбаністи, і найважливіше — в містах живуть люди — запитуйте їх про цінність їхніх будівель, їхнього простору!”», — написала активістка Наталія Задорожна. 

©telegraf

©telegraf

©telegraf

©telegraf

©telegraf

©telegraf

©Ukranian Modernism

©Ukranian Modernism

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: