Вакансії

У Британії запропонували надрукувати 3D-копії мармурів Парфенона

@artnet
@artnet

Співробітник Інституту цифрової археології (IDA) Роджер Мішель запропонував надрукувати на 3D-принтері копії мармуру Парфенону, який нині перебуває в Британському музеї, а оригінальні статуї повернути до Греції.

Повідомляється, що інституція навіть не дозволила вченому відсканувати обʼєкти. Але Мішель спільно зі своєю командою отримали необхідні зображення, використавши планшети та смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням.

До створення знімків приєднались і співробітники музею, розповідає Роджер Мішель. Нині науковець та його команда працюють над відтворенням мармурів Парфенона, консультуючись із грецьким посольством у Лондоні.

«Мета полягає в тому, аби зробити щось, що відповідатиме інтересам Греції та Британії, і повернути ці об’єкти додому», — розповідає Мішель.

Нагадаємо, з нагоди 13-тої річниці відкриття Музею Акрополя в Афінах у холі Британського музею 18 червня активісти розгорнули транспаранти та грецькі прапори. Мета акції — закликати інституцію повернути Греції мармури Парфенона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: