Вакансії

У центрі Києва захищають памʼятки від обстрілів 

Завершується захист пам’ятника Володимиру. Фото: Департамент охорони культурної спадщини
Завершується захист пам’ятника Володимиру. Фото: Департамент охорони культурної спадщини

Історичні будівлі та пам’ятники в центрі Києва убезпечують від можливих руйнувань окупантами. Про це повідомляє КМДА у своєму телеграм-каналі.

Наразі вже завершилися роботи біля пам’ятника Самсону. Також майже укріплений пам’ятник Володимиру. Силами активістів також здійснені роботи в Театрі на Подолі, захищено мозаїки на фунікулері. Днями розпочнеться укріплення пам’ятників Григорію Сковороді та Богдану Хмельницькому. Зазначається, що далі триватимуть роботи на пам’ятниках Грушевському, Шевченку, Лисенку, Сагайдачному, на монументі й колоні Магдебурзького права. Нині Департамент охорони культурної спадщини вишукує варіанти 3D-моделювання важливих культурних й історичних обʼєктів для реконструкції у випадку їх пошкодження.

КМДА наголошує, що для збереження памʼяток необхідна допомога фахівців з монтажу будівельних лісів та опалубки, будівельних альпіністів і водія маніпулятора. Для захисту потрібні й матеріали, серед яких металеві будівельні ліси, опалубна фанера, дошка, супердифузійна вогнестійка мембрана. Також шукають  дизельний генератор на 5 кВт і маніпулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: