Вакансії

У Дніпрі демонтували понад десять обʼєктів радянської спадщини 

Демонтаж бетонних ліпнин з радянською символікою на житлових будинках @dniprorada
Демонтаж бетонних ліпнин з радянською символікою на житлових будинках @dniprorada

У Дніпрі 3 травня комунальні служби демонтували понад десять пам’ятних знаків, повʼязаних з радянським союзом. Про це повідомляє Дніпровська міська рада.

Серед демонтованих обʼєктів є цегляна стіна з наказом Сталіна радянському воєначальнику Маліновському у парку Глоби. За словами начальниці управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надії Лищової, цей пам’ятний знак не пов’язаний безпосередньо з подіями Другої світової війни та загиблими, не увічнює їхню пам’ять.

«Тут взагалі не йдеться, скільки загинуло людей при форсуванні Дніпра. Наказ не несе культурної цінності, але є своєрідним маяком, який притягує “рускій мір”», — зазначає Надія Лищова.

Також прибрали стелу з написом «Площа Жукова», розташовану на бульварі Слави. Як зазначає головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності мера Антон Андрієнко, на проспекті планують прибрати три подібні радянські монументи. Повідомляється, що до кінця дня демонтують ще бетонні ліпнини з радянськими серпом і молотом на фасадах житлових будинків, розташованих на вулиці Титова. Загалом за цією адресою налічується 8 таких обʼєктів.

Демонтовану радянську символіку передадуть на спеціальний склад для зберігання, а також у місті планують створити музей-парк тоталітарного режиму, де будуть представлені демонтовані обʼєкти: пам’ятники, стели, бюсти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: