Вакансії

У Дніпрі Літній театр визнали пам’яткою архітектури

©2gis.ua
©2gis.ua

Управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради затвердило Літній театр у парку імені Тараса Григоровича Шевченка як щойно виявлений об’єкт культурної спадщини за видом «Архітектура». Про це пише Dnipro Monumentalism.

Ще минулого року дана організація разом з  ГО «Культурна Медіальна» розробили проєкт з 34 об’єктів, які потрібно внести до реєстру пам’яток культурної спадщини Дніпра.Літній театр у парку імені Тараса Григоровича Шевченка розробив архітектор Павло Нірінберг. Спершу він називався кінолекторієм, а сам архітектор називав його своїм улюбленим проєктом. За авторським задумом, дерева, які проростають крізь металевий дах, пов’язували живу природу і творчість людини. Сам парк культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка — центральний і найстаріший парк Дніпра, пам’ятка садово-паркового мистецтва.

Павло Нірінберг — дніпровський архітектор, який народився та виріс у Вінниці. З першого разу не вступив до Ленінградського інженерно-будівельного інституту, навчався у Саратівському будівельному технікумі, щоб потім вступити до омріяного інституту. Доробок Нірінберга вплинув на розвиток особливої дніпровської архітектурної школи. Серед його робіт: забудова житлового району «Лоцманський»; «Будинок книги» на розі проспекту Яворницького й вулиці Вернадського; монолітні 28- та 29-поверхові будинки на Мандриківці; Дніпровський цирк; будівля Дніпровської міськради та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: