Вакансії

У Франції закрили світлову інсталяцію через обвинувачення художника в насильстві

©Alberto Pizzoli/AFP via Getty Images
©Alberto Pizzoli/AFP via Getty Images

Майже через рік після того, як французьке місто Монтрей закрило монументальну світлову інсталяцію художника Клода Левека через звинувачення у зґвалтуванні та сексуальному насиллі над неповнолітніми, місцева районна рада попросила повернути її.

У 2015 році місто замовило у Левека скульптуру під назвою «Сучасний танець», яка складається з трьох монументальних кіл синього світла, обвитих навколо водонапірної вежі. Інсталяцію купили за 171 000 євро, проте 11 місяців тому її деактивували після звинувачень автора у зґвалтуваннях. Тепер місцева рада звернулася до мера Монтрея Патріка Бессака з проханням відновити роботу. У заяві йдеться про те, що скульптуру вимкнули без належних консультацій з громадськістю, а відсутність світла на площі, де вона була встановлена, викликає у жінок відчуття «небезпеки».

«Багато випадків в історії мистецтва показують приклад розмежування твору і художника», — кажуть містяни у своєму загальному листі. «Жителі не цікавляться самим художникомТемні вулиці без світла ще нікому не допомогли», — сказав AFP місцевий житель Дельфес Девувр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: