Вакансії

У Гамбурзі відбувся день благодійності від Павільйону культури

Робота Юрія Болси
Робота Юрія Болси

У Гамбурзі 8 травня Павільйон культури спільно з MARKK Museum та ініціативою Ukrainian Days провели день благодійності, під час якого ділилися поштівками із роботами українських художників: Юрія Болси, Влади Ралко, Каті Лісовенко, Алевтини Кахідзе, Вайнберга, Ахри, Каті Лібкінд, Дениса Саліванова, Нікіти Кадана, Kinder Album, Данила Мовчана та інших. Подібні заходи планують повторити у Мюнхені та Відні у червні.

На зворотному боці поштівок є QR-код, через який можна надіслати донат Українському Мистецькому Фонду Екстреної Допомоги, що підтримує художників під час повномасштабної війни. Зображені на листівках роботи є частиною архіву мистецтва під час воєнного стану, започаткованого ГО «Музей сучасного мистецтва». Кураторки проєкту Оля Балашова та Галина Глеба збирають архів через соціальні мережі. Деякі з робіт були представлені на виставці Piazza Ucraina в межах 59-тої Венеційської бієнале. 

«Листівки можна відправити друзям в Україну і Європу, які так само зможуть ще задонатити. Наразі до нас  продовжують надходити внески», — зазначають організатори проєкту в коментарі для Your Art.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: