Вакансії

У Харкові обговорили план післявоєнної відбудови міста 

@nikvesti
@nikvesti

Команда архітекторів на чолі з Норманом Фостером і представники ООН, Євросоюзу, міської влади Харкова й українського уряду обговорили тему залучення інвестицій для післявоєнної відбудови Харкова. Обговорення відбулося в межах Міжнародного форуму.

Повідомляється, що новий генплан Харкова послужить основою для створення довгострокової стратегії будівництва й перегляду попередніх планів розвитку міста. У межах  ініціативи вирахують оцінку збитків, процес відновлення житла та реконструкції об’єктів соціальної сфери. Фахівці розроблять тематичні проєкти, які згодом об’єднають в один.

Професор Оксфордського університету Єн Голдін заявив, що Харків має стати центром знань. Для цього необхідно залучати таланти країни та створювати для них комфортні умови, пропонувати робочі місця з високою прибутковістю, відкривати бізнес-школи. Він наголосив на тому, що місто має залишатися індустріальним, але водночас бути «зеленим». ЄС підтримає відмову Харкова від автотранспорту та створення вело- й пішохідних доріжок.

Сам міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що у місті побудують нові станції метро, мікрорайони, IT- й індустріальні парки. Він наголосив, що місту необхідно перейти на сучасні технології водопостачання, водоочищення, тепло- і газопостачання, а також змінити системи медичного обслуговування та  збудувати сучасні школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: