Вакансії

У Харкові окупанти пошкодили Державну наукову бібліотеку імені Короленка

@kharkovgo
@kharkovgo

Унаслідок обстрілів окупантів постраждала Харківська державна наукова бібліотека імені Короленка — одна з найбільших бібліотек в Україні та Європі. У будівлі потрощені вікна, пошкоджень зазнали вітражі та два книгосховища, а також головний корпус і рояль, на якому грав російський композитор Сергій Рахманінов. Наразі книжкові фонди не пошкоджені, однак через порушення температурного режиму це може статися.

«Обсяг фондів складає понад 7 мільйонів примірників документів різними мовами. Це фонд національного значення. І наша бібліотека сьогодні — це не тільки фонд, але і хаб цифрової освіти, 13 читальних залів, два інформаційних інтернет-центри, 12 клубів за інтересами», — зазначає директорка бібліотеки Наталя Петренко.

Харківська державна наукова бібліотека імені Короленка — це найбільша бібліотека Харкова та друга в Україні за обсягами книгофондів після Національної бібліотеки України імені Вернадського. Бібліотека заснована у 1830 році, однак через постійні матеріальні, кадрові та інші проблеми книгозбірня працювала з тривалими перервами й зі змінами власників. У 1884 році відновлена як Харківська громадська бібліотека і відкрита для відвідувань з 1886 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: