Вакансії

У Харкові внаслідок обстрілів рф пошкоджено близько 10 будівель за проєктом Олексія Бекетового

@suspilne
@suspilne

У Харкові внаслідок російських обстрілів пошкоджено близько десяти будівель, спроєктованих архітектором Олексієм Бекетовим. Здебільшого в будівлях немає вікон. Про це «Суспільному» повідомила архітекторка Катерина Кублицька. Нині вона займається фіксуванням і дослідженням наслідків обстрілів для Гаазького суду, а також аби орієнтовно порахувати вартість реставрації історичних об’єктів.

За словами координаторки ініціативної групи SaveKharkiv, правнучки архітектора Олени Рофе-Бекетової,  загалом у місті збереглося близько 40 будівель, спроєктованих Бекетовим.  Він працював над навчальними закладами, зокрема спроєктував один із корпусів юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а також бібліотеки, лікарні, садиби. 

Раніше ініціатива SaveKharkiv фіксувала незаконні перефарбування або будівництва. Нині ж вивчає  пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення рф пам’ятки архітектури. Зокрема йдеться про Будинок вчених, збудований за проєктом Бекетового у стилі неогрецького класицизму з великою лоджією. Нині внаслідок обстрілів пошкоджено оригінальний вітраж будівлі початку XX cтоліття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: