Вакансії

У Харкові знесуть «український Стоунхендж»

©Наш Харьков
©Наш Харьков

У Харкові адміністрація міста планує знести артоб’єкт «Скіфська спадщина», яку місцяни називають  «українським Стоунхенджем». Про це повідомив мер Ігор Терехов.

За словами Терехова, відповідальна за проєкт людина, яка підписала документи про встановлення монумента, вже звільнена. «Гроші, виділені на проект, не освоєні. Я заборонив платити за рахунками. Я та моя команда проєкту не бачили. Такий Стоунхендж нам не потрібен», — поясний Терехов. Також він написав, що місце облагородять, коли зрозуміють, що там можна зробити.

©Наш Харьков
©Наш Харьков

Проєкт «Скіфська спадщина» переміг у програмі «Бюджет участі», його автор — Євген Кулик. Пам’ятник встановили на вулиці Бібліка в Індустріальному районі. Інсталяція складається з бетонних стовпів висотою 2,6 метра, на яких зображена скіфська тематика, а також рунічні та зодіакальні символи. У центрі споруди виставлено копії скіфських кам’яних баб. Автор проєкту розповів, що проєкт реалізувала фірма, назви якої він не пам’ятає. «Робота ще не завершена, вона має набути того вигляду, який був у проєкті. […] На всіх етапах люди дивилися проєкт, зауважень не було. Служби міської ради все контролювали», — цитує митця «Суспільне».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: