Вакансії

У готелі «Турист» демонтували керамічне панно

У Києві в фоє готелю «Турист» демонтували керамічне панно Галини Севрук «Місто на семи горбах», створене художницею в 1986 році.

Директор готелю Віталій Драган запевнив, що його розбирали професіонали, шматки панно ретельно зберігаються у безпечному місці. Зараз Драган заявив, що керівництво шукає «спадкоємця даного шедевру».

Проте не всі вірять у добрі наміри директора, Олексій Кравецький на своїй сторінці у фейсбук запитує у КМДА та Міністерства культури чи узгоджений демонтаж з ними.

«Зараз там гола стіна. Вдень закінчили розбирати, прибиральниці все вимили», повідомив Краєвський.

Севрук Галина — київська художниця, керамістка-монументалістка та учасниця Клубу творчої молоді (1960–1964 роки). Разом з Опанасом Заливахою й Людмилою Семикіною створила вітраж у Київському університеті, який у травні 1964 року знищили. З 1968 року виключена з Спілки художників України за підписання «Листа-протесту 139» на захист репресованих. Панно «Місто на семи горбах» почала створювати в 1980 році, а у фоє готелю роботу монтували у 1986. На панно зображені княгиня Ольга, князь Ярослав з донькою Анною, птах Сирин та герої стародавньої історії Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: