Вакансії

У Криму затримали художника, який облив синьо-жовтою фарбою міськраду Євпаторії

Будівля адміністрації Євпаторії після акції Богдана Зизи @graty
Будівля адміністрації Євпаторії після акції Богдана Зизи @graty

У Євпаторії затримали художника Богдана Зізу, який 16 травня облив  двері окупаційної адміністрації синьою та жовтою фарбами й кинув у будівлю коктейль Молотова. Так Зіза показав своє ставлення до війни, яку росія розвʼязала проти України. Про це повідомляє видання «Ґрати» з посиланням на друга Зізи, імʼя якого не вказується з метою безпеки.

Зазначається, що Зізу затримали в той самий день, однак не відразу — спочатку його ідентифікували завдяки камерам спостереження. З моменту затримання друзі та правозахисники намагаються знайти художника. Наразі місцеперебування Богдана невідоме. На сайті «міського суду» Євпаторії інформації про арешт або розгляд адміністративної справи проти нього немає.

Натомість окупаційні правоохоронні органи поширили через кримські ЗМІ й телеграм-канали відео, на якому Зіза вибачається за акцію і каже, що готовий нести відповідальність за свій вчинок — «спокутувати свою провину непосильною працею». Друг Богдана вважає, що Зізу змусили записати це відео. 

«На записі, де Богдан нібито дає свідчення, мені здається, що його побили. На самому відео на обличчі слідів побоїв не видно, але сильно порвано футболку. Можу сказати, що Богдан був дуже наляканий: голос тремтів, текст ніби заготовлений, очевидно не своїми словами він це говорив. Думаю, все сказане записувалося під великим тиском», — зазначає друг Зізи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: