Вакансії

У Києві анонсували Марш жінок 2021

Сьогодні анонсували дату проведення Маршу жінок 2021, він традиційно пройде 8 березня. Цьогорічна тема маршу: жінки та пандемія. Про це повідомляють організатори на фейсбук сторінці.

«Людство функціонує в умовах пандемії вже 1 рік. Чому ми досі не говоримо про її вплив на жінок? Чому ми мовчимо про домашнє насилля, рівень якого в часи COVID-19 дедалі зростає? Чому ми не говоримо, що здебільшого на жінок було покладено обов’язок опікуватися дистанційним навчанням дітей? Що саме жінки змушені виконувати доглядову працю, обсяг якої лише збільшився, та поєднувати її із роботою?», — таке питання поставили в описі події організатори. Статистичні дослідження говорять, що рівень насильства збільшився, проте чи висвітлюють це достатнім чином у медіа?

Учасники вимагають: ратифікації Стамбульської конвенції; збільшення соціальної допомоги матерям, що виховують дітей, та збільшення додаткової підтримки дітей з інвалідністю; припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратили роботу;
створення безпечних умов праці для жінок, які зайняті у сферах із високим ризиком зараження Covid19; забезпечення доступу до всіх медичних та профілактичних послуг; відкриття державних шелтерів у різних регіонах України для жінок, які зазнають домашнього насилля; справедливого розслідування випадків насилля з боку ультраправих організацій.

Марш розпочнеться о 13:00, слідкуйте за подією в соціальних мережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: