Вакансії

У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів 

Арка дружби народів   @the-village
Арка дружби народів @the-village

У Києві протягом цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів. Обʼєкт встановили у 1982 році «на ознаменування возз’єднання України з росією». Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі.

«Своє ставлення до України росія “ознаменувала” звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої “дружби двох народів” будуть прибрані з центру Києва», — зазначив Кличко.

Скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів @vgorode

Ще одну скульптурну композицію з червоного граніту, присвячену Переяслівській раді, демонтують пізніше, оскільки «там складніша процедура і це займе більше часу». Наразі обʼєкт закриють опоряджувальними матеріалами. Натомість місце, де розташована скульптура, можна буде використовувати як простір для експозицій. Саму ж Арку дружби народів планують перейменувати та підсвітити кольорами українського прапора.

Нещодавно ми писали, що київська міська рада розгляне рішення щодо демонтажу пам’ятників, які повʼязані з рф і радянським союзом. Проєкт «Про демонтаж пам’ятних знаків (пам’ятників, меморіальних об’єктів, меморіальних дошок) та їхніх частин, пов’язаних із рф та колоніальною спадщиною» зареєстрували на наступну сесію депутатки Київради Ксенія Семенова й Аліна Михайлова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: