Вакансії

У Києві на Святошині сталася пожежа у садибі початку XX століття

fb @shelevytska
fb @shelevytska

У Києві 5 квітня поряд зі станцією метро «Святошин» сталася пожежа у садибі Бахарєва, розташованій за адресою вулиця Львівська, 3. Обʼєкт також відомий як «Дача на Львівській». Про це пише депутатка Київської міської ради від Солом’янського району Ксенія Семенова.

Будівля, збудована на початку XX століття, перебуває у комунальній власності й в аварійному стані. Обʼєкт має охоронний статус від 1998 року. За словами Семенової, садиба Бахарєва є у списку об’єктів на приватизацію. 

«Спалити дачу — диверсія, направлена на збитки міста. І робить це не русня.  Другий випадок цинічного руйнування міста. Перший зараз відбувається на Подолі», — пише депутатка.

Будівля, яка належала заможному міщанину Івану Бахарєву, є зразком дачної забудови кінця ХІХ – початку XX століть. У радянські часи тут розміщувався туберкульозний диспансер, а в 2019 році у будівлі сталася пожежа.

Нещодавно ми писали, що у Києві на Подолі вдруге намагаються знести історичний будинок 1902 року,  розташований за адресою Цимлянський провулок, 3. Будівлю колишньої поліцейської дільниці почали демонтовувати на другий день повномасштабного вторгнення рф — 25 лютого. Однак під час воєнного стану проведення будь-яких будівельних робіт заборонено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: