Вакансії

У Києві почали утеплювати фасад пам’ятки архітектури

У центрі Києва, на вулиці Пушкінській, 23-А власники квартири №11 вирішили провести утеплення помешкання, але їм заважають містяни та адміністрація.

Минулого тижня жителі історичного будинку на Пушкінській почали утеплювати фасад будинку. Як повідомляє дослідник Семен Широчин, жителі запевняли журналістів, що екстер’єр не постраждає. 6 листопада невідомі в гучномовець оголосили про припис від Департаменту КМДА. Вже 7 листопада «утепленням перекрито перемички та підвіконня, частково закрито декорації еркера», — написав Широчин. Департамент охорони культурної спадщини направив вимогу, щоб власниця квартири припинила утеплюючі роботи та уклала охоронний договір.

«Всі хочуть жити в гарному місті, із парками, доглянутими будинками. Всі наводять приклад величних історичних будинків за межами України і обурюються занедбаними або спотвореними кондиціонерами і “цар-балконами” нашими історичними спорудами. При цьому роблять те, що ця пані на Пушкінській. Комфорт і краса не повинні закінчуватись для нас межами наших квартир»,пише Департамент у заяві. Також згадується, що ніхто з жителів будинку не надавав ніяких дозволів і не отримував від власників квартири жодної науково-проєктної документації.

Будинок на Пушкінській, 23-А побудували у 1914 році за проєктом українського архітектора Миколи Даміловського. Споруда є пам’яткою історії місцевого значення.

© AMY /  Wikimedia Commons  /  CC BY-SA 3.0

© AMY / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: