Вакансії

У Києві пропонують назвати одну з вулиць на честь Романа Ратушного

@kyiv.depo.ua
@kyiv.depo.ua

У Києві пропонують перейменувати вулицю Волгоградську, що у Солом’янському районі, на честь київського активіста та голови громадської організації «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного. 14 червня стало відомо, що він загинув 9 червня під час виконання бойового завдання під Ізюмом. Вулиця Волгоградська розташована біля Протасового Яру, який активіст захищав від незаконної забудови.

Відповідний проєкт запропонував письменник Євген Лір. Про це пише  командир роти 39-го окремого мотопіхотного батальйону Роман Кулик на своїй сторінці у фейсбуці.

«Євген Лір запропонував перейменувати вулицю Волгоградську (біля Протасу в Києві) на честь загиблого розвідника 93-омбр, киянина, активного громадянина і воїна ЗСУ Романа Ратушного. Я — обома руками за. Він заслужив право бути увічненим на карті Києва, за кращу версію якого він боровся», — написав Кулик.

Ідею також підтримала депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова. 

«Мені здається, це те, що кияни підтримають. І те, чого Рома заслуговує — вічна пам‘ять столиці», — зазначає Семенова. 

Сама ж ГО «Захистимо Протасів Яр» пообіцяли розбудувати парк у Протасовому Яру та на честь активіста висадити дуб. В організації впевнені, що  «парк, матиме ім‘я Романа Ратушного».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: