Вакансії

У Києві розпочали демонтаж будівлі Київпроекту

@wikipedia
@wikipedia

У Києві компанії Perfect Group та Saga Development розпочали демонтаж будівлі ПАТ «Київпроект». Про це пише ukrainianmodernism.

На місці модерністського об’єкта планують звести багатофункціональний комплекс Kyїvproekt City Space з апартаментами, офісами та комерційними приміщеннями. Ще у 2019 році директорка компанії «Київпроект-1» Ірина Красюк заявила, що проєкт передбачає збереження комплексу, ба більше, у межах будівництва передбачена реконструкція будівлі.

У 2018 році комплекс «Київпроект» викупив колишній заступник мера Черновецького Денис Басс. А через рік новий власник анонсував створення офісно-житлового комплексу на основі модерністського обʼєкта. Але у 2021 році суд забороняв проводити на відповідній ділянці будь-які роботи.

Будівля «Київпроекту» зведена за проєктом архітекторів Вадима Огурова та Валентини Козлової наприкінці 1970-роках. Об’єкт складається із декількох частин, що відрізняються своєю висотою та об’ємом. У 1980-х роках тут розташувалася головна проєктна організація з забудови Києва — інститут «Київпроект».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: