Вакансії

У Києві спалили намет ромів

29 квітня у Голосіївському районі Києва спалили намет ромської родини, повідомляє Громадське радіо. 

Представниця організації «Спільнота святого Егідія» Віта Зіневич разом з іншими волонтерами розвозить їжу малозабезпеченим людям.  30 квітня вони, як завжди, привезли запас продуктів до ромської родини, але на місці намету було згарище. 

«Ми їх знали упродовж місяця. Вони заробляли, здаючи зібрану на смітниках вторсировину. Зараз залишилися голодними, адже пункти прийому не працюють. Їхній намет  це різні ковдри та тканини, накинуті на дерев’яні опори. Він стояв на місці покинутого будівництва, огородженого зеленим парканом. У будинку поруч працює двірницею ще одна бездомна, якій допомагають волонтери. Саме вона викликала поліцію та пожежників»,— розповіла Віта Зіневич.

Родина з чотирьох осіб, серед яких є вагітна жінка зараз переїхали на нове місце. Постраждалі прокоментували, що після погрому їх намету поліція навіть не склала протокол. Пізніше журналістка Діана Буцко у своєму фейсбуці розповіла, що 2 травня поліціянти звернулись до неї для надання інформації і зараз вони розшукують ромів.

Фото:  Діана Буцко

Фото: Діана Буцко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: