Вакансії

У Києві відкрилась виставка із врятованими картинами Приймаченко

Марія Приймаченко, Українська спевака
Марія Приймаченко, Українська спевака

У Києві, у національному центрі «Український дім», відкрилась виставка із врятованими картинами Марії Приймаченко. Проєкт триватиме до 25 вересня.

Йдеться про 14 картин з Історико-краєзнавчий музей в Іванкові, який був зруйнований окупантами рф у перші дні повномасштабної війни. Роботи художниці врятували місцеві жителі, забравши частину картини до себе додому.

«Ми завжди під час спілкування з нашими зарубіжними колегами наводимо два приклади, коли росіяни цілили цілеспрямовано в об’єкти культури. Це музей в Іванкові та музей у Сковородинівці. Ми точно відновили картину життя і знаємо в який спосіб вони таргетовано влучили по цих музеях», — зазначає міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної України розпочало збирати кошти на відновлення музею Іванківського історико-краєзнавчого музею, де зберігалися картини Марії Приймаченко. За попередніми підрахунками, для повної відбудови обʼєкта знадобиться близько 35,2 мільйона гривень. Кожен охочий може доєднатись до збору коштів — переказати на банківський рахунок або розрахуватися криптовалютою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: